Viktminskning - Förändring är obekvämt

Förändring är obekvämt, vår kropp är skapad att gilla det som är kul och ogilla det som är jobbigt. Förändring är förknippat med osäkerhet, ansträngning och en del av vår hjärna gillar inte alls det här. 

Så när du börjar din viktminskningsprojekt så har du din hjärna emot dig:). Men fundera lite på en tid i ditt liv där du tog dig igenom en stor förändring antingen fysiskt eller mentalt. Kommer du ihåg hur jobbigt det kändes? hur du inte ville vara i den där situationen.

Kanske var det första gången du satte dig i en bil för att övningsköra, obekvämt, krångligt, ansträngande och känslan av en omöjlig uppgift att bemästra. Du kanske har tagit dig igenom 3,4,5 år på en Universitetsutbildning, gått från ett jobb till ett annat eller bara börjat med en helt ny aktivitet tex sjunga, dansa eller hoppa fallskärm. 

Tänk tillbaka på en sådan här situation och fundera på vem du blev efter den här förändringen. Du blev förmodligen starkare ( fysiskt och mentalt), klokare, mer insiktsfull och rikare på erfarenheter. Förändring är obekvämt för man måste göra saker och ting som är osäkra, obekväma och kräver lite mer ansträngning för att få ett annat resultat än det man fått hittils.

Någon sa ( kommer ej ihåg vem tyvärr) All förändring är inte bra men ALLT BRA börjar med en förändring.

Här kommer lite tips på hur du kan lyckas med din viktminskning och få till en verklig förändring i ditt vardagliga liv.


Prata med dig själv på ett nytt sätt.:
Byt ut ordet förändring till utveckling istället. Ordet förändring kan associeras med många saker tex Möjligheter, spänning, förbättring men också med ord som ansträngning, rädsla, ovisshet. Förändring handlar om att förbättra, vi vill bli klokare, mer insiktsfulla och få mer erfarenheter, förändring innebär alltså utveckling. Så använda ordet Utveckling istället det förknippas med att växa och dessutom att växa genom att ha egenkontroll.

 Bli bekväm med att vara obekväm:
Hur kan du bli bekväm i det obekväma? Det kan du bli genom att vara nyfiken. Se det som många kallar som misslyckande som information, utan att värdera den som bra eller dåligt. Att få ett " Kärringstopp" gör dig inte till en dålig människa det ger dig information om att du behöver vara försiktigare med kopplingen nästa gång. Om du råkar föräta dig på pizza en fredag så betyder det inte att du är en dålig människa däremot ger det dig information om att du har lätt att föräta dig på pizza osv.

Gläd dig åt dina vinster och dessutom oavsett hur små dessa vinster är:
 Vi har ett tankesätt som grundar sig på att vi räknar antal fel vi gör istället för antal rätt. jag hade 15 fel på matteprovet i fredags....det kan tyckas mycket men om vi vänder på det så hade jag istället 85 rätt av 100. jag drack 2 glas vin i helgen....om vi vänder på det så minskade jag faktiskt mitt vin drickande från 3 glas till 2. Små steg i vardagen kommer att ge stora resultat, så se till att glädja dig åt det du gör bra, det triggar att du gör mer av det du gjort bra.

Fundera på vad du lär dig om dig själv:
 Du kanske upptäcker att du är fantastisk och fullständigt kapabel att utvecklas och lyckas!


Vill du ha hjälp att bli hälsosam, fit, starkare och bästa versionen av dig själv?

De flesta vet att fysiskt aktivitet, träning, bra kosthållning och stressmanagement är viktigt för att vi ska se och känna oss bättre. De flesta har dock svårigheter att få till den här kunskapen att bli handlingar i sitt vardagliga och stressiga liv.
 
Under 8 År har vi hjälpt kvinnor över 40 år att börja bränna kroppsfett över hela kroppen men även på envisa områden som midja och höfter…oavsett vilka utmaningar de i sina stressiga liv.
 
Är du intresserad av att få personlig coaching? Just nu bjuder vi på coaching i 21 dagar med 100% sänkt pris, Ja du läste rätt du får 21 dagars personlig coaching utan någon som helst kostnad ( spara 100%)
 
Under de 2 senaste åren har vi jobbat i grupper och nu går vi över till att jobba mer personligt med våra klienter. Här kommer 3. anledningar till att du ska prova.
 
1.     Du betalar ingenting, lägger inte in något betalkort och ingen automatisk betalning sker efter 21 dagar. INGEN KOSTNAD.
2.     Du får vårt bästa program, personlig coaching i 21 dagar, 21 dagar som kommer förändra ditt liv.
3.     Om du provar våra 21 dagar och det känns bra och fungerar för dig och du vill fortsätta så är du berättigad till 50% rabatt på vårt ordinariepris gällande personlig coaching.
 
Är du redo att få till en förändring som både syns och känns med hjälp av en personlig coach? Så är detta din chans
 
Anmäl ditt intresse genom att ge oss din information och mål
 
1.     Namn och mail
2.     Berätta om ditt mål och varför det är viktigt för dig att nå det.


 

Etiketter: viktminskning

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln