Viktminskning för dig över 40 år.

De flesta som är över 40 år komplicerar till sin viktminskning. Det är vanligt att man börjar med en ny diet, en populär sådan. I dag kanske det är att gå över till Keto dieten, tidigare har det varit GI-metoden, LCHF ( low carb high fat) och kanske 5:2 dieten. Utöver detta så bokar man in många träningspass på sitt gym eller börjar springa 5 km -2 mil i veckan.. Till 97% är detta ohållbart för de flesta. Här ett några tips som hjälper dig att närma dig ditt mål!

1. Ändra inställning till din viktminskning

De flesta startar med tanken att jag ska tappa 5-8 kg på en månad. Vi läser i tidningar, vi har kompisar som har gjort det, alltså borde jag också kunna det. Det finns ett stort problem här. Det kräver stora förändringar i först och främst kosten. Att gå ned 8 kg på en månad innebär att du måste minska kaloriintaget med 58.000 kalorier på 30 dagar, alltså minska kaloriintaget med 2000kalorier per dag. Det är ungefär och generellt räknat vad en kvinna ska äta under en hel dag. ohållbart, verkligen!

Så ändra inställning och tänk istället så här: Jag får bara gå ner 1 kg i månaden.....kan tyckas lite och långsamt men på ett år blir det faktiskt 12 kg. Det är en viktminskning alla skulle vara nöjda med. Ser du bilden framför dig? 12 kg lättare genom att förenkla din viktminskningsprocess och slippa leva med extrema krav som är ohållbara över tid.

 

Att ha inställningen att jag bara får gå ned 1 kg i månaden hjälper dig att bli medveten om följande:

1. Du behöver inte ställa orimligt höga krav på dig själv som tex Ta bort alla kolhydrater, inte dricka något vin på 30 dagar, sluta äta godis helt, träna 7 dagar i veckan. Träningspassen behöver inte vara flera timmar långa.

2. Du får misslyckas: När man ställer höga krav på sig själv och inte lyckas hålla det så innebär det att jag får skam eller skuldkänslor. Det betyder att jag börjar tappa tro på mig själv och pratar med negativa självbilder. Tex jag är en person som inte kan hålla mig till någonting, jag är en person som inte kan gå ner i vikt.  När du bara behöver gå ned 1 kg per månad så  kan du ställa mycket lägre krav på dig själv och det gör att saker och ting blir gjorda. När du har gjort en sak så innebär det att din självkänsla och din tro på dig själv ökar. Det ger då mer inspiration, motivation och en större tro på att du faktiskt kan. Och ännu viktigare är att du har möjlighet att" misslyckas" mer än 1 gång om du " bara" ska gå ned 1 kg i månaden. 

Ps dessutom finns det inget misslyckande - bara feedback på om någonting fungerar för dig eller inte.

3. Du tränar på förmågan att förändras: Innebär att du får möjlighet att träna på att förändras. Förändring är svårt. riktigt svårt. Förändring är också en förmåga alltså någonting som vi måste bli bättre och bättre på. Så innan du vill förändra något, träna på att bli bättre på förändring. Att träna på en sak och att göra en liten förändring ger dig möjlighet att bli bättre på förändring.

4. Du klarar att göra din förändring oavsett situation på jobb och familjeliv: Om du bara behöver göra en liten förändring så spelar det inte så stor roll att det har varit stressigt på jobbet och att du är trött. Istället för att behöva gå ut och springa 60 minuter efter en galen heldag på jobbet ( en löprunda som inte kommer att hända) så har du möjlighet att boka in en promenad i 5 minuter istället ( du ska ju bara ner 1 kg).

ps hoppas att tipsen är till nytta för dig?!

Vill du ha hjälp att bli hälsosam, fit, starkare och bästa versionen av dig själv?
De flesta vet att fysiskt aktivitet, träning, bra kosthållning och stressmanagement är viktigt för att vi ska se och känna oss bättre. De flesta har dock svårigheter att få till den här kunskapen att bli handlingar i sitt vardagliga och stressiga liv.
 
Under 8 År har vi hjälpt kvinnor över 40 år att börja bränna kroppsfett över hela kroppen men även på envisa områden som midja och höfter…oavsett vilka utmaningar de i sina stressiga liv.
 
Är du intresserad av att få personlig coaching? Just nu bjuder vi på coaching i 21 dagar med 100% sänkt pris, Ja du läste rätt du får 21 dagars personlig coaching utan någon som helst kostnad ( spara 100%)
 
Under de 2 senaste åren har vi jobbat i grupper och nu går vi över till att jobba mer personligt med våra klienter. Här kommer 3. anledningar till att du ska prova.
 

1.     Du betalar ingenting, lägger inte in något betalkort och ingen automatisk betalning sker efter 21 dagar. INGEN KOSTNAD.
2.     Du får vårt bästa program, personlig coaching i 21 dagar, 21 dagar som kommer förändra ditt liv.
3.     Om du provar våra 21 dagar och det känns bra och fungerar för dig och du vill fortsätta så är du berättigad till 50% rabatt på vårt ordinariepris gällande personlig coaching.
 
Är du redo att få till en förändring som både syns och känns med hjälp av en personlig coach? Så är detta din chans
 
Anmäl ditt intresse genom att ge oss din information och mål
 
1.     Namn och mail
2.     Berätta om ditt mål och varför det är viktigt för dig att nå det.


 

Att 


 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln